Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: ГЕРБ назначават поредните калинки в края на мандата си

21 октомври 2020, 11:06 часа • 2128 прочитания

ГЕРБ правят поредните политически назначения в края на мандата си, обвини управляващите депутатът от „БСП за България“ Христо Проданов, предаде БГНЕС.

Според депутата управляващите не спазват промените в Закона за публичните предприятия, приети преди половин година след препоръки от Европа, които изискват публични и прозрачни конкурсни процедури за ръководителите на държавни предприятия. „В края на мандата си Борисов и ГЕРБ правят всичко възможно да овладеят колкото се може повече властови постове в някои държавни структури. Чрез тях държавата трябва да прави политика, а не те да бъдат източвани в посока на партийните каси“, заяви депутатът.

Проданов заяви още, че в обявените конкурси липсва бизнес-план, а правилата за всички места са едни и същи.

От БСП коментираха и поредния оттеглил се народен представител от парламентарната им група, с който напусналите станаха общо 7 души. „Не сме разговаряли с този колега“, заяви той за Чавдар Велинов, чието напускане стана ясно днес.

Като заместник-председател на групата Проданов посочи, че Велинов е присъствал на заседанието на групата, на което преди време лидерът на партията Корнелия Нинова ясно е поставила въпроса дали има още желаещи да напуснат, но не е обявил такива намерения.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес