Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Цветанов напуска парламента, за да остане във властта

28 март 2019, 15:45 часа • 2117 прочитания

БСП смята оставката на Цветан Цветанов за абсолютно формална и израз на политически фалш, заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Крум Зарков, цитиран от БГНЕС.

Опозиционната партия коментира на брифинг в централата си актуалните политически събития в страната и оставките заради скандала с имотите на управляващите – Апартаментгейт.

"Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито е осъзната отговорност. Това е прозрачен трик за опазване на влияние", каза Зарков.

"Назначението на Даниела Дариткова за председател на парламентарната група е доказателство за това – тя е верен последовател на г-н Цветанов. По тази причина и останалите коалиционни партньори са толкова спокойни. Те знаят много добре, че нещо уж се променя, за да остане същото. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори“, твърди опозиционният политик.

Самата Дариткова призна, че номинацията ѝ е голяма отговорност и предизвикателство, защото никога няма да може да бъде Цветанов в парламентарната група

Според него оставката на Цветанов като депутат от ГЕРБ доказва и друго твърдение на БСП – че демокрацията в страната ни е под заплаха. "Доказателство за това е фактът, че политик, загубил общественото доверие и свалян от всички постове, които е заемал, чрез скандали и обществен натиск, може да бъде председател на предизборен щаб. Това е възможно само в онези страни, в които изборният резултат не зависи толкова от общественото мнение, колкото от онези, които организират изборния процес", допълни Зарков.

От левицата са категорични, че всички оставки имат за цел да осигурят комфорта на Бойко Борисов като премиер и в никакъв случай не променят модел на управление в страната, а го утвърждават. От БСП настояват "този порочен кръг" да приключи и за пореден път призоваха за провеждането на предсрочни парламентарни избори.

"Вместо фалшиви оставки, искаме реална отговорност и реална парламентарна демокрация", настоя Зарков.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес