Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Чиста и свята ли е републиката ни, в която корупцията се обсъжда от Вашингтон до Брюксел?

19 февруари 2021, 10:42 часа • 1995 прочитания

Чиста и свята ли е република, в която корупцията се обсъжда от Вашингтон до Брюксел? Това попита депутатът от БСП Анастас Попдимитров в декларация от името на група.

"Уважаеми сънародници, днес честваме една от най-трагичните дати в българската история, а именно трагичната кончина на Апостола на свободата. Винаги в тези дни на признателност в моето съзнание са излизали няколко стиха на един друг българин", започна изказването си той.

Анастас Поптдимитров цитира "Левски" от Епопея на забравените на Иван Вазов.

След това депутатът от БСП цитира и думи на проф. Андрей Пантев за Левски.

"Днес 148 години по-късно нямаме право да не си зададем въпроса: Чиста и свята ли е републиката ни? Чиста и свята ли е република, в която корупцията се обсъжда от Вашингтон до Брюксел?

Чиста и свята ли е република, в която образователната ни система произвежда толкова голям процент функционално неграмотни.

Чиста и свята ли е република, в която здравеопазването катастрофира не само поради световната пандемия", попита още Попдимитров, цитиран от Фокус.

Той заяви, че днес може да се питаме колко пъти сме предали Апостола. Депутатът от БСП даде пример с криминалната приватизация.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес