Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Зеленски определя световната политика, водейки война с агресора Русия (ВИДЕО)

05 юли 2023, 09:13 часа • 2857 прочитания

Президентът Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водейки война с агресора Русия. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. Той коментира евентуалното посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски в България, за което вчера се появи неофициална информация. ОЩЕ: Володимир Зеленски идва в България?

"Подобно посещение би било много добър знак за демократичната общност в България, за потвърждаване на евроатлантическите задачи и цели - признание за всичко, което България прави в последните месеци. Ако има такава визита, разбира се, че ще се видим с него", каза Борисов.

Той коментира и последните събития около АЕЦ "Запорожие", като посочи, че това е една от темите, които много го притесняват. 

"Това, което излезе с разговора на президента Макрон с проблеми с атомната централа "Запорожие", помните, че от първия ден на войната аз казах, че само това ме притеснява. Това е най-голямата ядрена мощност, най-голямата ядрена бомба в Европа", каза още Борисов.  ОЩЕ: Зеленски към Макрон: Русия планира опасни провокации в АЕЦ "Запорожие"

Той отбеляза, че замърсения уран хилядолетия няма да се изчисти от региона. "Световната общност трябва да принуди Русия да не се прибягва до подобна авария или нещо подобно", каза Борисов. Според него по отношение на "Нова Каховка" природата и Господ засега са с нас. 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес