Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: За ГЕРБ добро ДПС няма (ВИДЕО)

07 август 2024, 10:07 часа • 785 прочитания

За ГЕРБ добро ДПС няма. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента. 

Борисов коментира и вчерашния призив на ПП-ДБ дали ГЕРБ може без Делян Пеевски. Лидерът на ГЕРБ призова колегите си да гледат собствената си партия. "ГЕРБ 20 години може без всеки, може с всеки", каза той. 

"За мен тези избори са действително избор на хората какво да се случва и този хаос дали да продължава занапред. Всички антидействия, които се предприемат от дадени партии за момента, нито една от тях не е дългосрочна. Няма как да се съберат водата и олиото заедно", предупреди Борисов. 

Заговор срещу Рая Назарян?

Думите му бяха в контекста на слуховете за заговор между част от партиите в 50-ото Народно събрание срещу председателя на парламента Рая Назарян, която е измежду имената, сред които президентът може да избира за служебен министър-председател. Той изрази надежда другите партии да проявят разум, а не да се водят от антиемоциите. 

"Вече няколко години ги гледам как се свират по лаборатории, апартаменти, кьошета, а излизат уж публично да говорят. Не обръщам внимание на такива неща", каза той. ОЩЕ: Борисов: Не ги съветвам да сменят Рая Назарян, защото ще има един много разсърден ГЕРБ (ВИДЕО)

ГЕРБ не се интересува кой ще бъде служебен премиер

Борисов каза, че за ГЕРБ е безразлично кой ще бъде службен премиер, както и кои ще бъдат служебните министри. 

"Мисля, че кандидати за премиери - бол. Най-правилно е 6 млн. имена да сложим без децата и всички в България са кандидати за премиери. Друг въпрос е колко могат и тези четири години вече го доказват", посочи Борисов. 

Той обаче призна, че в управлението на Димитър Главчев никой не е оспорил резултата от изборите. ОЩЕ: "Игра на собствени източници": Слух и "твърдо не" за нов сценарий на ПП с Рая Назарян

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес