Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов със закачка към Орбан за мача България - Унгария (ВИДЕО)

15 ноември 2023, 12:11 часа • 3099 прочитания

Мачът България - Унгария бе повод лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се сети за унгарския премиер Виктор Орбан, когото нарече свой приятел. Това стана ясно от изявление на Борисов в парламента по повод организацията на футболната среща. 

„С моя приятел Орбан, нали те се шегуваха вече с нас, че в България след като свърши мандата на моето правителство, дори туристическа ваканция не може да се организира, камо ли футболен мач. ОЩЕ: Унгарски фенове за решенията на БФС: Дори в африканските страни не е така

„Срамота“. Така Борисов определи липсата на публика на мача.

Не може да има състезание без публика

„Футболът, спортните състезания, олимпиадите от римско време, са направени за публиката", обясни Борисов. Той коментира, че хората отиват, за да си изпуснат емоциите.

"Едни крещят, други викат, радват се, псуват. Усещането да ходиш на стадион и да гледаш пред телевизора, е различно“, каза Борисов. ОЩЕ: "БФС са нелогични, възмущаваме се, помолихме единствено да бъдем върнати" (ВИДЕО)

Той посочи, че падането на мач може да се прости, но не и това да няма публика.

Иска ли оставката на Боби Михайлов?

Борисов отговори на въпрос дали ще поиска оставката на председателя на БФС Боби Михайлов, като каза, че никой политик не може да си позволи да иска оставката на федерация.

Той обаче разкритикува организаторите на мача, че са тръгнали да градовете, за да може новите кметове да поемат целия риск. ОЩЕ: БФС противоречи на СДВР и на Унгарската федерация, но не се оправдава (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес