Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов се опасява: Готвят ни токов сценарий

28 януари 2015, 18:00 часа • 23542 прочитания

Макар председателят на парламентарната енергийна комисия и бивш икономически и енергиен министър Делян Добрев да не стигна дотам, че да обвини в умисъл "Енерго-про" относно даването на две фактури, премиерът Бойко Борисов далеч не беше толкова снизходителен.

"Аз съм убеден, че това не са случайни неща. Паралелно с това във фейс групите във Варна се подготвя протест на 1 февруари, а едновременно с това и всичко останало. Това е абсолютен умисъл за мен, отново във Варна – повтаря се абсолютно същият сценарий. Затова – каквото трябва да се промени с парламента, драстично говорите: 10, 15, милиони трябва да бъдат глобите, след като нанасят такива поражения. И сега виждате, че хората непрекъснато пращат сигнали. Преобърнати електромери на нощна и дневна тарифа, отчитане. Просто тоя път, имайки и цялата парламентарна подкрепа, а дори и няма къде да се политизира – трябва да се възползваме, да си оправим правилата", казва Борисов на днешното редовно заседание на парламента.

Според премиера сбърканите фактури при 67 хил. домакинства пак не са малко.

"Далеч съм от мисълта да обиждам, да гоня или да влизам в реториката на други по отношение на инвеститорите, но аз мисля, че просто трябва да бъдат принудени да спазват правилата, договорите, законите, за което джентълменските ни отношения дори не са нужни. Просто си спазват закона", казва Борисов по отношение на електроразпределителните дружества.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес