Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Изпълнихме поетите ангажименти към протестиращите майки

26 октомври 2018, 13:12 часа • 1015 прочитания

"Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП."

Това заяви пред журналисти на полигона „Ново село“ край Сливен премиерът Бойко Борисов.

„В парламента приеха първия закон, върви вторият за хората с увреждания. Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави.

Вчера в МС в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни“, коментира Борисов.

Във връзка с протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов, премиерът заяви, че в рамките на демокрацията не може да каже на никой да не протестира.

„Това, което поехме като ангажимент в МС и парламента е изпълнено в пълен обем в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП. Толкова мога да кажа на тези хора“, каза Бойко Борисов.

Той изрази задоволство от проведените обучения.

"За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват - САЩ и 9 балкански държави. Благодаря на колегите от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния. Разбира се, и на САЩ, които летяха с тяхна техника. Мисля, че е едно добро учение", каза още премиерът.

"Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави той.

В „Thracian Sword – 2018“ участват до 200 военнослужещи от формирования на Силите за специални операции на страните-членки на инициативата B-9 от Югоизточна Европа, с подкрепата на авиация на Въоръжените сили на САЩ.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес