Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов инспектира ремонта на АМ "Тракия (ВИДЕО)

26 юни 2019, 12:16 часа • 4162 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадуктите на автомагистрала „Тракия“, разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км.

В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ръководителят на обекта увери министър-председателя, че участъкът ще бъде пуснат в експлоатация на 1 юли.

Нанков обяви, че на 28 или 29 юни започва асфалтирането на мостовете, които се ремонтират. Зам.-регионалният министър подчерта, че и трите моста, които се правят в участъка ще бъдат готови за 1 юли.

Нанков добави, че веднага след като бъдат пуснати за движение трите моста, ще започне и долното им строене.

Борисов провери и третия мост на магистрала "Тракия", който в момента се ремонтира. Там вече асфалтът се полага.

Нанков обясни, че остават още 10-ина такива съоръжения, които да се ремонтират на магистралите, а след това ще започне поетапно да се ремонтират и съоръженията на първокласните пътища.

"Когато пуснем движението, ще облечем колоните отдолу, нали", попита Борисов, а зам.-регионалният министър потвърди и добави, че на "Хемус" има съоръжения в толкова лошо състояние, че инженерите не дават да се прави горно строене, преди да е направено долното.

Премиерът провери как вървят дейностите по приключването на ремонта на третия мост.

Предстои премиерите на България и на Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев заедно да открият втория икономически форум в Пловдив.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес