Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: 200 хил. незаконни жилища трябва да бъдат премахнати

14 януари 2015, 13:11 часа • 19216 прочитания

В България има над 200 000 незаконни жилища. Те не би трябвало да имат нито ток, нито вода. Съгласно закона би трябвало да бъдат премахнати. Този коментар направи от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по време на редовния парламентарен блиц контрол.

Борисов получи въпрос от народния представител от ромски произход от ДПС Илия Илиев във връзка със "зачестилото премахване на жилищни постройки в кварталите със смесено население". Според депутата "това е в противоречие с европейските правила и норми", предаде БГНЕС.

Политиката до сега по този проблем е недостатъчна, каза Борисов. Според него в Стара Загора, Бургас и София се е спазил законът. "Проблемът е сериозен и е крайно време да се поставят нещата с истинската им тежест на масата, без да се политизират", призова премиерът.

Законът се спазва, премахват се сградите и за тези хора не остава алтернатива освен да направят пак нещо незаконно. Трябва да се помисли по този въпрос, както за енергийното обновяване беше обяснено още по време на днешния парламентарен контрол.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес