Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов ще отговаря в парламента за бъдещето на ЕС и за обща евроармия

07 юли 2017, 06:45 часа • 1192 прочитания

Премиерът Бойко Борисов ще участва тази седмица в парламентарния контрол и първият въпрос, на който ще отговори, е на лидера на БСП Корнелия Нинова. Нинова пита министър-председателя относно Бялата книга за развитието на Европа, предложена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Очаква се по друг въпрос Борисов да даде повече информация за създаването на обща европейска армия.

Томислав Дончев, заместник министър-председател ще отговори относно осъществяване на проект на НСИ "Реализиране на ЦАИС "Единна входна точка".

Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната се очаква да посочи какви са възнагражденията на военнослужещи, участващи в охраната на българската граница. Той ще даде разяснение пред депутатите за неконвенционално оръжие.

Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи даде повече информация за откриването на нов ГКПП Струмяни - Берово (Клепало). Като дипломат номер едно към нея е отправено и питане относно конкретни искания на България за промяна на Дъблинския регламент. Захариева се очаква да отговори на Иво Христов от БСП за България на въпрос, касаещ договора за добросъседство между Република България и Република Македония, който се подготвя за подписване на 2 август 2017 г.

Програмата за парламентарен контрол предвижда участие и на десетима министри.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес