Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш депутат от ДПС ще попълни групата на ПП-ДБ, замествайки Денков

07 юни 2023, 13:53 часа • 3410 прочитания

Бившият депутат от Движението за права и свободи (ДПС) Бюнямин Хасан влезе в 49-ия парламент, но вече като представител на друга формация – „Продължаваме промяната – Демократична България“. Той стана народен представител, замествайки акад. Николай Денков – новия премиер, предаде БНР.

Хасан беше депутат от ДПС в 42-ото и 43-ото Народно събрание (2014-2017 г.). Бил е председател на общинската организация на ДПС в регион Шумен, кандидат за кмет и зам.-областен управител. През 2017 г. той напусна партията и оттогава насам се занимава с местно самоуправление – секретар е на Община Хитрино.

Бюнямин Хасан беше зам.-председател на Комисията по образованието и науката в 43-ия парламент, както и член на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

На последните избори Хасан беше втори в листата на ПП-ДБ в Шумен, където бе поставен от квотата на „Продължаваме промяната“. Коалицията спечели само едно депутатско място от този избирателен район, което до момента бе заемано от акад. Денков.

Трима нови депутати влизат на мястото на избраните за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Останалите са Веселин Недев (от Хасково), Радослав Василев (от Стара Загора) и Росица Пандова (от 24 МИР - София). Преди 10 години тя е била кандидат-депутат от листата на "Ред, законност, справедливост", партията на Яне Янев, докато Недев и Радослав Василев бяха част от предишния парламент. Всички нови депутати са представители на "Продължаваме промяната".

ОЩЕ: Официално: Делян Пеевски ще работи по промените в Конституцията

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес