Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бат Сали не знаел къде е входът на сградата на МВР

24 февруари 2014, 09:16 часа • 34777 прочитания

Нашумелият покрай случая с т.нар. незаконно енерго депутат от ДПС Александър Методиев, известен още с прякора си Бат Сали, категорично отрече, че е бил маша на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по време на управлението на ГЕРБ.

Бат Сали беше обвинен от лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев, че е действал в съюз с Цветанов, за да оглави партията на ромите. Методиев обаче заяви, че това е пълна лъжа и че дори не знае къде е входът на Министерството на вътрешните работи (МВР).

Може да прозвучи странно и малко срамно, но е факт, че не знам откъде се влиза в сградата на МВР. С Калин Георгиев (бел. ред. – бившият главен секретар на МВР) се познаваме само от срещите пред десетки хора, защото винаги съм бил търсен при проблеми с ромите в страната. Същото е положението и с Цветан Цветанов, заяви Методиев.

„Евророма” я няма вече на политическата карта, откакто аз напуснах. В момента в партията има пет човека. Аз бях най-близкият приятел на Кънчев, докато беше председател. Не сме се карали, аз просто напуснах, защото нямаше развитие”, категоричен бе депутатът и уточни, че нетърпимостта между него и Кънчев започнала от изборите през 2009 година, когато „Евророма" е коалиционен партньор на БСП. При подреждането не листите всички бяха против Кънчев. Той обаче отказа да коментира защо от листата на БСП се е оказал в тази на ДПС.

Методиев се закани, че щял да разкаже много неща, когато му дойдело времето и на подходящото място. На въпрос защо не го направи сега, Бат Сали се измъкна уклончиво.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес