Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанас Атанасов: Ако Семерджиев има покровители, те не са в МВР

26 юли 2022, 19:04 часа • 2176 прочитания

Ако Георги Семерджиев има покровители, те не са в МВР. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов след изслушване в закрито заседание на длъжностни лица от МВР за причините и условията, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие с две жертви на 5 юли 2022 г. в гр. София. Семерджиев е обвиняем за катастрофата, при която загинаха две млади жени, при това пешеходки.

"Тук това дали този човек е бил под чадър нямаше как да изясним. За мен остава съмнението, че проблемът е в сферата на съдебната власт", заяви след разискванията Атанасов.

Той разказа, че по време на заседанието била представена подробна справка за Семерджиев, според която няколко досъдебни производства са доникъде.

"Кой води досъдебните производства – следствието и прокуратурата. Там, според мен, би трябвало Инспекторатът на ВСС да извърши проверки какво се е случвало, защото едното от тях е от преди 8 години", посочи Атанасов.

Широка гама законови промени са необходими, за да може контролът на движението по пътищата да стане ефективен, категоричен е председателят на вътрешната комисия.

"Трябва да бъдат направени много сериозни промени в Закона за движението по пътищата и не само. В Наказателния кодекс трябва да има завишаване на санкциите, както и нови състави за транспортните престъпления", смята той.

Атанасов отбеляза още, че освен законови промени, са необходими инвестиции за системите за контрол на движението по пътищата.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес