Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арман Бабикян: Възродителният процес свърши, ние сме член на НАТО, както и Турция

29 април 2021, 10:50 часа • 2536 прочитания

Възродителният процес свърши, Турция и ние сме член на НАТО - моля дръжте се отговорно към България, а не спрямо фантасмагориите си, заяви депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Арман Бабикян по време на дебата по Изборния кодекс на второ четене.

"Имам усещането, че се води разговор не за граждански права, а за това кой етнос е повече български гражданин и кой по-малко. Има само български граждани. И ако ще 1000 секции да се отворят в дадена страна, значи са 1000. Ако ще 10, значи са 10. Не мерете на тегло. Всички са български граждани.

Моля обсъждайте граждански права, а не етноси. Това, че на някой не му харесва политиката на Реджеп Ердоган е негов въпрос, но е български граждански въпрос. Това е въпрос, с който трябва да се занимава Българското външно министерство. Българките турци, живеещи в Турция гласуваха срещу Ердоган.

"Какво да правим с правата на българските граждани, ако не ни харесва Тръмп и Байдън. Да ги ограничаваме ли? Според вътрешната политика на определена страна ще решаваме какви са правата на българските граждани.

Ако в някоя африканска страна ядат хора, как да гласуват българите. Ще им затворим секциите? Моля ви дръжте се отговорно спрямо България, а не спрямо собствените си фантасмагории. Възродителният процес свърши, ние сме член на НАТО, както и Турция, посочи той, цитиран от Фокус.

Велизар Енчев от БСП направи реплика попита откъде черпи информация как са гласували българите в Турция и дали има тайна на вота там. Арман Бабикян заяви в дуплика, че е имал открити източници, които се наричат медии.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес