Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аргументите на министър Владислав Горанов защо бюджетът е балансиран

13 ноември 2019, 12:45 часа • 7790 прочитания

Балансираният бюджет е удобният инструмент за преминаване през евентуални незгоди. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебата по бюджет 2020 г.

„Чуха се мнения, че твърде оптимистично виждаме развитието на икономиката. Бързам да отговоря на тези опасения“, каза той.

Според него и при най-негативният сценарий ще може да се отбележи разумно бюджетно салдо, съобразено с критериите на Банката за развитие и растеж.

По думите му очакванията, че бюджетната рамка ще извършва структурни реформи са твърде амбициозни.

Подобна позиция изрази и народният представител от ПГ на ГЕРБ Евгения Ангелова.

"Днес ще разгледаме и гласуваме годишният план на държавата за следващата година. Както винаги интересът към държавния бюджет е голям.

Това е добре. Показва, че нашето общество свободно и демократично се интересува от финансите на държавата и изразява мнение.

Нека обаче преди да се спра на конкретни политики в бюджета за догодина да ви върна назад. Назад към едно време, на едно друго управление. Какво си спомняме оттогава.

Заварихме огромен бюджетен дефицит, неизпълнение на приходите, спрени европейски програми, фалирала банка и още и още. За сметка на това какво имаме стабилна финансова и фискална среда", каза още Ангелова.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес