Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антоний Тодоров: Оставката на Стефан Янев ще разклати правителството

28 февруари 2022, 08:41 часа • 3656 прочитания

Стефан Янев като министър на отбраната говори по начин, който предизвиква критики от страна на политически и граждански страни. Един министър на отбраната трябва да говорим по-сдържано и Стефан Янев демонстрира такава сдържаност. Искането за оставката на военния министър ще разклати правителството и управляващата коалиция.

Това заяви политологът професор Антоний Тодоров пред БНТ. 

Според него призивите за оставка на Стефан Янев е апел за проактивна позиция в ЕС и НАТО, отколкото някои да вземе решение вместо нас. Още не виждам белези на институционална криза, но би могло да бъде разклатено правителството, особено в тази международна ситуация, когато повечето страни в Европа се консолидират, коментира Тодоров. 

По думите му България има достатъчно фактори, които искат правителството да се провали и тъкмо това е големият риск. Не би трябвало да искаме в тази ситуация да се провали, а да консолидира нашата политика и позиция. Военната операция за това дали е война или не, но как я нарича правителството няма значение. Не бива да влизаме в такъв разговор изобщо, изтъкна Антоний Тодоров. 

Нека в навечерието на трети март да не се държим като нечия прислуга, призова Тодоров. 

Още: Стефан Янев не мисли за оставка: Решенията, които предстои да бъдат взети, не са в интерес на България

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес