Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алгафари все още е обиден на Първанов заради отвореното си досие

18 февруари 2014, 09:44 часа • 23376 прочитания

След неочакваното напускане на АБВ, пиар експертът Нидал Алгафари разкри повече подробности около разрива.

Пиар експертът каза, че е искал да бъде изяснено какво точно ще прави в АБВ, но такъв разговор не се е провел в крайна сметка.

"Отидох в АБВ с идеята да направим нещо голямо, да създадем българската ПАСОК и да променим политическото практикуване. Оказа се, че там единствената кауза е личността на Георги Първанов", заяви Алгафари пред ТВ7.

Алгафари разказа, че първоначално е бил повикан да подкрепи евролиста, водена от Ивайло Калфин, а се оказало, че се намира в щаба на АБВ. Очаквал на масата да бъдат поставени много теми за дискусия, но вместо това основният въпрос бил за енергетиката и АЕЦ "Белене". По думите на Нидал Алгафари много хора не са били наясно какво ще се случи в АБВ.

Пиар експертът сподели, че не за първи път се чувства излъган от Георги Първанов. Той спомена, че когато Първанов е бил президент, трябвало "да работят за кандидатурата на едно момиче за генерален директор на БНТ". Точно по времето на Първанов и Румен Петков е било извадено и досието му, от което станало ясно, че е работил срещу сирийските тайни служби.

"Няма логика да го изкарат по този начин. Никъде по света не се прави така. Още повече, че семейството ми беше поставено под заплаха", заяви Алгафари. Той допълни, че не е получил обяснение нито от Първанов, нито от Петков, само Станишев се опитал да му каже нещо, но то било по-скоро "хвърляне на прах в очите".

Нидал Алгафари потвърди, че е имал разговори с "България без цензура" и други две партии за бъдещето му в политиката, но ще обмисли добре всяко предложение, преди да вземе решение.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес