Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алгафари: Ще има управляваща опозиция, Николай Денков е добър вариант за премиер

19 април 2023, 08:44 часа • 2308 прочитания

Смятам, че ще има някакво правителство, но ще видим с кой мандат. Това каза пиар експертът Нидал Алгафари в ефира на Нова телевизия.

Попитан как си представя това правителство Алгафари отговори, че ще има управляваща опозиция. Той заяви, че най-логичното било Бойко Борисов да е председател на парламента, а Кирил Петков да стане премиер. „Но това не се случи. Председател на Народното събрание ще стане човек от втория ред. Което означава, че човек от втория ред от коалицията ПП-ДБ може да стане премиер. Николай Денков е добър вариант за премиер“, заяви той.

ОЩЕ: Съветникът на премиера не вижда ГЕРБ и ПП-ДБ в редовно правителство

Бойко Станкушев беше категоричен, че ДПС със сигурност ще гласува за Росен Желязков. „Убеден съм, че те по някакъв начин са участвали в тези преговори, но извън кадър“, каза той. И добави, че ще има правителство с втория мандат. „Те знаят, че ще има правителство и си осигурят време, за да свършат всичко, за което са се разбрали“, каза Станкушев.

Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов беше категоричен, че ако не се вземат действени мерки, което става само с редовно правителство, това ще влоши още повече ситуацията в България. „Следващи избори не са добре за страната“, каза той.

„Ясно е, че правителство може да има само след постигане на съгласие между ГЕРБ и ПП-ДБ. Има как да се намери такава формула и аз вярвам, че тя ще се намери. Дали това ще стане чрез съгласие за премиер и след това за програма, ще видим“, допълни Шаламанов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес