Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АБВ пускат сигнал до ЦИК срещу лидера на ВМРО

17 март 2021, 16:24 часа • 8807 прочитания

АБВ ще изпратят сигнал до ЦИК, в който алармират за грубо нарушение на Изборния кодекс от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, съобщи лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му, това, че е нарушил закона не изненадва никого, притеснителното е, че ЦИК не реагира, защото "Каракачанов и компания всъщност опорочиха думата "патриотизъм" - те показаха, че продажбата на паспорти и грабежът от ограда е нещо, което може да осмисля патриотичния им напън за участват в парламента и във властта".

Румен Петков заяви още, че АБВ ще настояват ръководството на МВР да контролира и създаде всички условия нашите сънародници, получили документи за самоличност в съседна Северна Македония, да могат да участват в изборите и съобщи, че АБВ имат сериозни основания да считат, че паспортите на голяма част от тях са продадени.

"Продължаваме да нямаме отговор като общество на въпроса какво стана с тези 20 души, които бяха арестувани преди повече от 3 години за това, че са продавали паспорти и този въпрос само нас от АБВ, два френски вестника и един немски ли притеснява или се мотае в главата на някои от прокурорите, които тогава шумно и бурно участваха в арестите", добави още Петков.

Той изтъкна, че във всеки паспорт през външна граница трябва да е отбелязан часа на влизане и на излизане от страната и предупреди: "Да не се окаже после, че освен погребаните ни близки и познати, в гласуването са участвали и маса народ, които не са били в България в същия този момент".

В отговор на журналистически въпрос с кого в перспектива АБВ биха се коалирали, Петков скастри БСП и формацията "Изсправи се! Мутри вън! " Нашето разбиране е, че в следващия парламент трябва да се реализират политики", каза той и изтъкна: "Има политически послания и ангажименти, които отсега се поемат от някои от политическите партии, които правят абсурдно провеждането на разговор по конкретни въпроси, не партниране, не коалиция".

Като пример лидерът на АБВ визира един от основните приоритетни ангажименти на БСП - да се узакони проституцията. "По този въпрос няма как да се партнира. Това е абсурдно, то е унизително", категоричен е той и оспори аргументите за узаконяване на проституцията.

"Единият аргумент - че така и така си има проституция - да я узаконим, не е аргумент, категоричен е той и предупреди, че по тази логика може да се стигне до убийствата - така и така ги има, какво пък толкоз".

Петков препоръча на БСП като не знаят какво да правят, да се върнат във времето и да видят 2005 - 2008 г. защо не е имало проститутки по магистралите, защо не е имало проститутки в курортните комплекси, защо сутеньорите са били по арестите.

По втория аргумент - че ще влязат пари в бюджета, лидерът на АБВ опонира с идеята, че ако се узакони купуването на гласове, парите ще бъдат много повече.

"Гледам сега някои партии вече разполагат с по един милион долара. Представяте ли си като се разгърнат какво ДДС ще завали в бюджета и какъв може да бъде ефекта върху пенсиите от акциз и ДДС върху купуването на гласове", коментира той отхвърляйки като несъстоятелен и втория  аргумент.

Третият им аргумент - че ще ги имаме на списък и ще можем да се грижим за тях, Пеков определи като "умилителен" и коментира така: "Представяте ли си баба Пена и леля Тодорка си приказват и баба Пена вика: "Бе Тодорке, къде е дъщеря ти?", а отговорът е: "А, долу в публичния дом - на работа е, че има повечко чужденци сега и да изкара някой лев".

Тази логика на БСП не е разбираема, тя е абсурдна, тя е обидна – да искаш да узакониш продаването на човешка плът, коментира Петков.

"Пандемия, страх, ще се мре... и никой не обръща внимание, че ще узаконяваме проституцията", изрази възмущение Петков, че това някак си заобикаля обществото.

"А тези, мутрите - на Мая хората – те пък фаворизират, рекламират книжка за деца от 3 до 6-годишна възраст, в която промиването на детския мозък е, че еднополовият брак е нещо чудесно", посочи лидерът на АБВ по адрес на формацията "Изправи се! Мутри вън!".

АБВ в следващия парламент ще забрани такава литература за деца, заяви Петков. "Ние сме гарантите за правата на различните, но на първо място искаме да сме гаранти за правата на нашите деца. Нашите деца трябва да растат в нормална среда", категоричен е той.

"Нали не си представяме, продължи Петков - че за детето е добре сутрин да чува: "Иване, ти накърми ли детето", защото на Мая хората това предлагат. Който иска да ги подкрепи си е негова работа, но по този въпрос не може да има разговор", добави лидерът на АБВ. Той е категоричен: "Забрана на такава литература, която осквернява децата ни, която им извращава психиката".

Румен Петков отбеляза, че посочва тези два примера, за да е ясно, че има неща, на които, за съжаление, като общество не обръщаме внимание. Тези въпроси ги няма в политическия разговор и това е лошо за нас като граждани, коментира той.

По адрес на управляващите, пък, лидерът на АБВ алармира, че правителството и на първо място здравният министър Костадин Ангелов най-безсрамно крадат от здравето и смъртта на българина, посочвайки извънредна обществена поръчка за лични предпазни средства. "Не можа ли да се организира по Закона за обществените поръчки (ЗОП) или пак трябва да грабят, пак трябва да крадат?..", възрази той. 

На 25 февруари на сайта на Министерството на здравеопазването е обявена поръчка за осигуряване на безопасността на изборния процес в условията на извънредна епидемична обстановка, а защо на 25 февруари никой не може да даде разумен отговор, нещо по-лошо - поръчката се обявява в последния момент без процедура по Закона за обществените поръчки, посочи Петков. "Тези хора нямат свян. Те крадат здравето, живота и смъртта на българина", коментира той и изрази недоумение как такава поръчка ще има извънреден характер, когато всички знаят кога ще бъдат изборите и изборите са редовни, ако някой е искал да купи дезинфектанти - кое е извънредното в случая. 

"Питаме коя е фирмата, подписала договор за доставка на МЗ по посочената поръчка, каква е единичната цена без ДДС, която ще платим за всеки един от артикулите – хирургически маски, FFP2 маски, дезинфектанти, ръкавици и еднократни предпазни облекла, както и доставени ли са всички артикули, както е заложено в поръчката до 5 март", заяви Петков и добави: "Имаме основания да смятаме, че не са". Той отбеляза, че има конкретен адрес, на който следва да са били доставени и че АБВ ще предприемат съответни мерки да проучат и от по-адекватен източник кога и как, ако въобще е изпълнена поръчката. 

Документите ще бъдат качени на сайта на АБВ, както поясни Петков – "защото трябва да се знае какви груби и извратеняшки подходи ползват управляващите, за да продължават да грабят по най-грония начин в една много тежка, внушавана от тях обстановка на страх в обществото ситуация".

На сайта ще бъдат качени и сигналът на АБВ до ЦИК срещу лидера на ВМРО, както и документите за голямата победа на АБВ - осъждането на шефа на АЕЦ "Козлодуй", добави Петков.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес