Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдивско избират 13 кмета на общини

01 ноември 2015, 09:40 часа • 3320 прочитания

Нормално започна изборният ден в Пловдив и областта. На балотаж се гласува днес за 13 кмета на общини, 75 кмета на кметства и 6 районни кмета в областния град, предаде БГНЕС.

Общият брой на избирателите е 579 634, почти половината са в община Пловдив.

В Пловдив-град работят 467 секции, в Пловдив- област- 529. За разлика от миналата неделя, когато се наложи да се подменя състава на цели комисии, неявили се в секциите, днес има само единични смени на членове. На места в Пловдив-област комисиите работят с намален, но допустим състав. 

Най-голямата община в област Пловдив - Карлово, избира днес на втори тур кмет. Срещу д-р Емил Кабаиванов, втори мандат кмет на града, се изправя ген. Димитър Шивиков. И двамата са издигнати от инициативни комитети, но за втория тур ГЕРБ подкрепя д-р Кабаиванов. В Асеновград досегашният кмет д-р Емил Караиванов от БСП се бори срещу Силвия Хубенова, депутат от ГЕРБ. В община Родопи Пламен Спасов от ГЕРБ, досегашен кмет, се изправя срещу Павел Михайлов от БСП. Балотажът в Първомай е между сегашния кмет Ангел Папазов от СДП и Христо Вълчев от ГЕРБ.

Двама от кметовете в област Пловдив с най-дълъг стаж на този пост този път не участват в изборите - Иван Атанасов в Стамболийски и Александър Абрашев в Калояново. За постовете им се борят Георги Мараджиев от ГЕРБ и Венера Башова от БСП в Стамболийски и Георги Георгиев от РБ и Йонко Вангов от ГЕРБ в Калояново. Две жени се борят за кметския пост в Хисаря - Пенка Ганева, досегашна кметица от ГЕРБ и Пенка Дойкова от "Зелените". В община Сопот дългогодишният кмет Веселин Личев е на балотаж срещу Деян Дойнов от БСП. Кандидати на "Зелените" и ДПС са борят за кметски пост в община Куклен - Мария Белчева срещу Наил Рустем. На балотаж се избира днес кмет и на община Перущица - Ради Минчев от РБ се бори с Никола Янкулов от ПП "Нова алтернатива". 

В Пловдив-град борбата за кметското място е между сегашния кмет Иван Тотев от ГЕРБ и бившия кмет Славчо Атанасов, сега депутат от ПФ. 

В седмицата между двата тура три от партиите и коалициите, загубили в първия тур, обявиха подкрепа за Тотев. На балотаж се избират днес и районни кметове - в пет от шестте района битката е между кандидати на ГЕРБ и на Патриотичния фронт

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес