Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Пловдив обсъждат засилването на сигурността в региона

22 март 2016, 08:59 часа • 1361 прочитания

Среща по сигурността във връзка със зачестилите случаи на извършване на престъпления против собствеността и личността на гражданите в малките, в отдалечените и в слабо населените райони, ще се проведе днес в Пловдив.

На нея ще присъстват Областният управител Здравко Димитров, Гергана Мутафова, районен прокурор на гр. Пловдив, Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на гр. Пловдив, Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков, началниците на районни управления при ОД на МВР-Пловдив, представители на районните прокуратури в Карлово, Първомай и Асеновград и кметове на общини, пише Topnovini.bg.

Срещата се свиква по настояване на районния прокурор Гергана Мутафова. На нея ще бъде направен актуален анализ на криминогенната обстановка, интензитета на извършване на престъпленията против собствеността и личността на гражданите. Ще се дискутира и дали има създадена оптимална организация от ОД на МВР-Пловдив за охрана на обществения ред в малките населени места.

Ще бъдат обсъдени и предложения за предприемане на конкретни действия и мерки за разрешаване на проблема с битова престъпност. Ще бъдат разгледани повдигнатите въпроси в предложението, постъпило от Районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, свързани с видеонаблюдението, уличното осветление в малките населени места и други мерки за засилване на сигурността.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес