Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три фестивала за Стамболийски предлагат актьори

26 май 2021, 14:21 часа • 1297 прочитания

Да организират фестивал на късометражното кино, на кукления театър и театрален фестивал за професионалисти за жителите на Стамболийски предлагат актьорите Мигела Шушутева и Димитър Атанасов. Двамата са ръководители на театрална школа "Хамелеон" към Народно читалище "Н. Й. Вапцаров". Идеите им се споделят и от Жанета Иванова - секретар на читалището и общински съветник.

Кметът на общината Георги Мараджиев разговарял с тях за възможностите да се развива в по-големи мащаби културна дейност в Стамболийски.

„Останах приятно впечатлен от оценката на двамата творци за града ни, като място с потенциал да стане фестивален град. Мигела и Димитър поискаха моята подкрепа за реализацията на идеите, които имат, като първата е да подготвят театрално представление с участието на учениците от тяхната школа. Тук ще отворя една скоба - само за три месеца те вече наброяват 40 души от всички възрасти“, пояснява градоначалникът.

Той заявява пълната си подкрепа като кмет. И не само това – ангажира се с осигуряване на финансиране за реализиране на идеите им.

„Защото съм на мнение, че материалното си е материално - имаме нужда от новите улици, радват ни новите паркове, но са необходими и духовните неща, необходимо е да работим и за културата, защото всички имаме нужда да гледаме и театрални представления, и нови филми. Имаме нужда от концерти, особено след дългото затваряне, заради пандемията. В Стамболийски сме щастливи, че имаме и база за развитието на културата - читалището и лятното кино, които след предстоящия ремонт ще са мястото, където ще се развива активно творческата дейност. Така че, днешната среща беше не само приятна, но и скоро ще се видят резултатите от нея, защото когато има чуваемост, нещата се случват“, е категоричен Мараджиев.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес