Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световна седмица на кърменето в Пловдив

29 юли 2018, 13:12 часа • 1337 прочитания

Световната седмица на кърменето ще бъде отбелязана в Пловдив с богата лекционна програма и консултации. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив организаторите на събитието от Алианс на българските акушерки. Програмата започва на 31 юли, когато в 18.00 часа в СБАЛАГ „Селена“ ще се състои лекция на акушерки и консултанти по кърмене на тема „Кърменето е най-добрият старт за всяко дете“. На 1 август в заседателната зала на АГ клиниката в УМБАЛ „Св. Георги“ ще се прожектира филма „Гърдата е най-доброто“. Началото е от 13.00 часа.

На 3 август програмата, посветена на Световната седмица на кърменето, продължава в Центъра по репродуктивно здраве „Д-р Васил Даскалов“, където в 11.00 часа присъстващите ще получат ценни акушерски консултации от акушерките Ина Сарова и Благовеста Костова, свързани с кърменето.

На 4 август, за времето от 10.00 до 11.00 часа, в Цар Симеоновата градина ще се състои среща с бременни, родилки и кърмещи майки, като те ще получат безплатни консултации по кърмене от акушерки. Срещата ще се проведе с подкрепата и участието на пловдивската група на бебеносещите майки. На 8 август програмата, посветена на Световната седмица на кърменето, ще завърши с лекция на тема "Най-важното за кърменето или как да имаме успешно и ефективно кърмене". Събитието ще започне в 13.00 часа в заседателната зала на АГ клиниката в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес