Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премахнаха спорна бариера на Гребната база в Пловдив (СНИМКИ)

03 декември 2019, 11:12 часа • 6034 прочитания

Свободен е вече достъпът към Младежкия център на Гребната база през улица „Ясна поляна“. Досега откъм стадион „Пловдив“ имаше бариера и такса два лева за влизащите в зоната автомобили. 

Съоръжението беше демонтирано, след като областният управител Дани Каназирева внесе в Община Пловдив правно становище, че заграждането на улицата е незаконно. Новият кмет Здравко Димитров и неговият заместник по транспорта Тодор Чонов реагираха веднага, като разпоредиха бариерата да бъде премахната.

Според Дани Каназирева бариерата е поставена незаконосъобразно, тъй като улицата е публична собственост и не може да се прегражда. През  пролетта бяха събрани стотици подписи на граждани с искане за отваряне на улица "Ясна поляна". Според областния управител липсва решение на Общинския съвет за ограничаването на достъпа.

„Таксата от два лева за вход на улицата също не фигурира в общинската наредба. Парите са събирани без правно основание, тъй като в приложението към  общинската наредба не е посочена улица "Ясна поляна“, допълва Дани Каназирева.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес