Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеещите фонтани в Пловдив са с олющена боя - не е голям проблем, казва кметът

28 май 2015, 07:43 часа • 15103 прочитания

3 млн. лева – толкова струват новите пеещи фонтани на Пловдив. Само няколко дни след откриването обаче настилката на фонтаните вече се лющи.

Езерото е прекрасно и не мога да се съглася с това, което се говори, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев – кандидат на ГЕРБ, но добави, че щяло да има корекции. Той отрече да има напукана боя – била олющена. Според него това станало заради незнание, тъй като е хвърлена хлорна вар за поддръжка на водата във фонтана, но това е довело до „нарушаване на слоя с боя”. Проектът е в прекрасно състояние, продължи Тотев с бодряшките опити да опише по друг начин ситуацията.

Пловдивският кмет обясни, че такова съоръжение нямало в България и нямало фирми с опит в поддръжката. Попитан защо се е хвърляла хлорна вар, а не други химически вещества, за да не зеленясва водата, Тотев отговори, че трябвало да се хвърли течна хлорна вар, а не било направено. Градоначалникът добави, че щяло да се изчака „технологичния срок” от един месец и тогава щяло да има пребоядисване. Няма проблем фонтаните, те могат да работят, боята не пречи, завърши Тотев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес