Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жителите на Раковски вече могат да си изчислят данъка на колата онлайн

17 март 2019, 15:37 часа • 1142 прочитания

Безплатен калкулатор за изчисляване размера на общинския данък за моторно превозно средство, вече функционира на официалния интернет сайт на община Раковски. Той ще бъде улеснение за гражданите да пресметнат каква сума трябва да внесат в местната хазна, след промяната на данъчните ставки. Новата електронна услуга е безплатна и лесна за ползване, уточняват от администрацията.

Калкулаторът е наличен в раздела за е-услуги на сайта на общината, където потребителите могат да открият и упътване как да се ползва. Формулата, по която се формира данъкът за моторните превозни средства, включва годината на производство, мощността в kW и екологичният стандарт на колата. Тези данни се посочват в падащото меню на калкулатора. Необходимата информация за самото превозно средство пък е записана в свидетелството му за регистрация (талона).

Срещу индекс В е годината на първата регистрация, според която се изчислява възрастта на возилото. Мощността на автомобила в kW е посочена в индекс Р.2. Срещу индекс V.9 е екологичният стандарт на колата и ако срещу него липсва информация, собствениците могат да изберат от падащото меню опцията "без екологичен стандарт", разясниха от общинската управа.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес