Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жители на пловдивско село са отчаяни заради промишлен замърсител

01 октомври 2015, 08:08 часа • 3337 прочитания

Въглеродният диоксид в село Красново е 15 пъти над нормата – това е заключението на РИОСВ Пловдив. Причината е цех за дървени въглища, убедени са жителите на селото.

Пред Нова телевизия хората се оплакаха, че се събуждат нощем с главоболие. Имало много случаи на загинала реколта. Това е генозид, категорични са хората. Най-лошо е положението през зимата, защото тогава пушекът пада долу, посочи възрастен мъж. Наблизо има училище – то как ще работи, възмущават се всички.

Хората питат и защо цехът се намира твърде близо до селото – на 100 метра, а не на 1,5 километра. Оказа се, че всъщност има стар и нов цех. Собственикът на цеха не пожела да застане пред камера.

Пред Дарик радио директорът на РИОСВ - Пловдив доц. д-р Стефан Шилев заяви, че на фирма "Аибо-С", която стопанисва цеха, ще бъде написан акт за няколко хиляди лева. Отделно ще има и предписание в цеха да бъдат монтирани пречиствателни съоръжения, каквито е установено, че липсват или са неизправни.

Интересен факт е, че само преди ден кметът на селото Иван Бабаджанов заяви, че обгазявания няма. Това е съвсем различно мнение от позицията му отпреди година, както се вижда на страницата на ГЕРБ, с чиято подкрепа той е избран.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес