Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изграждат нов физкултурен салон в Стамболийски

06 юни 2022, 18:20 часа • 1711 прочитания

Започна изграждането на нов физкултурен салон на СУ „Отец Паисий“ в Стамболийски. Това съобщи кметът Георги Мараджиев, който посети обекта.

Физкултурният салон се изгражда по спечелен проект пред Държавен фонд „Земеделие“ по мярка 7.2 на стойност 521 133, 76 лева с ДДС и никога не е бил финансиран от Министерството на спорта. Общата квадратура на обекта е 540 кв. м. с височина 7,5 метра. Ще се ползват за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис. Отделно, когато не се ползва за спорт, може да служи за зала, в която да се провеждат различни събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията. Ще има климатизация и аспирация. Отоплението ще е с котел на природен газ. Ще има всичко необходимо, както е във всяка една модерна спортна зала. Предвидено е да има 16 душ кабини, 4 тоалетни, 5 мивки и 72 шкафчета в съблекалнята. Настилката ще е ПВЦ, а осветлението ще е с LED лампи. Салонът е проектиран така, че да могат два класа от по 36 ученици да провеждат спокойно часовете си по спорт без да си пречат. Ще бъдат закупени всички необходими съоръжения за провеждането на заниманията от учебната програма по спорт.

„Да се обещава е лесно. По-важно е обещанията да се изпълняват! Хората, които добре ме познават, знаят, че когато обещая нещо, то се случва, колкото и на някои да не им се иска. Ето че, продължаваме със строежа на физкултурния салон. Днес съм на обекта и въпреки трудностите, пред които беше изправена общинска администрация, строежът продължава и срокът, даден от Държавен фонд „Земеделие“, ще бъде спазен! Така че, преди края на този мандат и започването на следващия всички обекти, а не само физкултурният салон, ще бъдат завършени на 100 процента!“, написа във Facebook Георги Мараджиев.

„А към всички, които си губят времето с лъжи и се крият зад клавиатурите, когато в същото време целият им живот е преминал да се доказват колко са некадърни, да си знаят , че когато хвърляш кал по хората, не чакай после те да ти полеят, за да си измиеш ръцете“, допълва кметът на Стамболийски.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес