Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ден на отворените врати в Музея на авиацията в Пловдив

12 април 2018, 08:22 часа • 1901 прочитания

Музеят на авиацията в Пловдив - филиал на Националния военноисторически музей, ще отбележи на 12 април Международния ден на авиацията и космонавтиката със специална програма и "ден на отворени врати".

Една от главните атракции за любителите на авиацията ще бъде свободният достъп до кабините на самолет МиГ-21 и вертолет Ми-24, а малки и големи ще научат интересни факти за живота в Космоса. В образователната инициатива "Космическо училище" гостите на музея ще разберат как с помощта на аерокосмически и геоинформационни данни може да се документира, опазва и изследва културно-историческото наследство. Проф. Георги Сотиров ще разкаже за българското участие в усвояването на Космоса, а представител на Института по криобиология и хранителни технологии ще запознае публиката как се произвежда космическа храна и как може да я използваме в ежедневието си.

Събитието се организира със съдействието на Института за космически изследвания и технологии – БАН, Селскостопанска академия – Институт по криобиология и хранителни технологии – София, Българско астронавтическо дружество – клон Пловдив, 24 авиационна база – Крумово, Сдружение "Славянски свят", СОСЗР –Пловдив.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес