Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече 7 години съдът в Плевен не може да се произнесе за жестоко убийство от ревност

18 септември 2015, 12:59 часа • 4542 прочитания

Вече 7 години Окръжният съд в Плевен не може да се произнесе по дело за жестоко убийство от ревност. Делото срещу обвинения в умишлено убийство Георги Георгиев бе отложено за пореден път, поради депозирана молба на един от съдебните заседатели, заявил невъзможност да се яви, информира Topnovini.bg

От съда припомниха, че Георгиев е подсъдим по две обвинения: за убийство на младеж и заплаха за убийство с изнасилване, отправена към млада жена с инициали Н. Г. Г.

Съдбоносната драма се разиграла на 31 май 2008 година, на язовира в местност „Мъртвата долина“. Тогава обвиняемият се скарал със 17-годишния Анатоли Павлов заради момиче, след което го завлякъл към язовира и държал главата му под вода, докато се удави.

По-късно завел момичето в безлюдно място и след като я заплашил с разстрел и изнасилване, я накарал да обещае, че ще мълчи.

Георги Георгиев е извършил престъплението в състояние на опасен рецидив, до момента е съден за кражби и грабежи. Ако някога бъде признат за виновен, може да му бъде наложено най-тежкото наказание „доживотен затвор без право на замяна“.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес