Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ученичка от Плевен спечели конкурс на "Световно образование" с оригинално есе на английски

13 юли 2019, 10:30 часа • 7686 прочитания

Дарина Цветанова от 8 а клас на Математическа гимназия „Гео Милев“ в Плевен спечели националния конкурс на международния проект "Световно образование".

Разработеното от нея на английски език есе на тема "Лятото на мечтите ми – перфектният план" е било оценено от журито като най-оригинално. Наградата на Дарина е едноседмичен езиков лагер във Великобритания, съобщиха от плевенската гимназия.

Организатор на международното изложение "Световно образование" в Централна и Източна Европа е фирма "Интеграл". Националният конкурс за езикова ваканция в чужбина цели да предизвика учениците на възраст между 15 и 18 години да покажат креативност по общозначими и личностни теми и да покажат уменията си да се изразяват на западен език.

По време на езиковия лагер на Албиона Дарина ще посети кампуса на Abbey College Cambridge – дългогодишен партньор на проекта в България, поясниха от международното изложение "Световно образование".

Осмокласничката се интересува от математика, физика, астрономия и английски език. В свободното си време обича да се занимава със спортни танци, балет, ориентиране и бягане. Вече е печелила национални и регионални състезания по математика и история. След като завърши средното си образование смята да учи квантова физика във Великобритания.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес