Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Селско училище в Плевенско спечели званието „иновативно“ с проект „Скорост на ума“

28 август 2019, 13:23 часа • 9447 прочитания

Основно училище „Христо Ботев“ в село Божурица е първото в община Долна Митрополия, Плевенско, обявено за иновативно. То е включено в решението на Министерския съвет за приемане на списъка на иновативните училища в България. Спечелило е званието си с проект „Скорост на ума“, който предвижда изграждането на креативна класна стая за смислено използване на дигиталните технологии, съобщи  общинската управа в Долна Митрополия.

Децата в училището са предимно от етническите малцинства. Предвижда се чрез дигитализация на учебния процес те да получат възможност да разгърнат своя потенциал. Към всяко дете ще се подхожда индивидуално – съобразяване  с индивидуалната „скорост на ума“.

Ще бъдат оценявани приоритетите и силните страни на всяко личност в класната стая. През първата година ще започне обучение по математика в Кан Академия (Khan Academy) - най-мащабния портал за образование в света. Платформата разполага с над 10 000 видео урока и над 100 000 интерактивни упражнения, поясняват от Община Долна Митрополия.

 

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес