Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първа степен на готовност за дунавските общини в региона на Плевен

07 юни 2019, 13:35 часа • 1326 прочитания

От 12,00 ч. днес в общините по поречието на Дунав в Плевенско със заповед на областния управител Мирослав Петров е обявена първа степен на готовност. Причината е, че нивото на голямата река при Никопол е надвишило кота 668. Започва изпълнение на мероприятията в плана за защита при наводнение, съобщиха от областната управа.

Мирослав Петров е разпоредил на кметовете на дунавските общини в района – Гулянци, Долна Митрополия, Никопол и Белене, и на шефа на местния клон на „Напоителни системи” да определят свои служители, които да наблюдават застрашените участъци на предпазните диги по Дуван, Искър, Вит и Осъм. Тези длъжностни лица трябва да направят подробен оглед на дигите. Ако установят участъци, непроходими от храсти и дървестна растителност, да информират съответните институции, които трябва да реагират.

В заповедта на областния управител са посочени и останалите конкретни задължения, които имат общинските управи, „Напоителни системи” и районните служби за пожарна безопасност и защита на нанаселението. 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес