Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отличиха победителите във фотоконкурса „Плевен – град с история“

14 октомври 2024, 18:25 часа • 360 прочитания

На празнична церемония в зала „Катя Попова“ в Плевен бяха връчени наградите на победителите в организирания от Общината фотоконкурс на тема „Плевен – град с история“. В инициативата се включиха ученици от три плевенски гимназии - ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, МГ „Гео Милев“ и ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ от първи гимназиален етап (8-10 клас) и втори гимназиален етап (11-12 клас). Отличията на най-добре представилите се бяха връчени от кмета на Общината д-р Валентин Христов и заместник-кмета с ресор „Хуманитарни дейности“ Елина Димитрова. Те благодариха на всички за участието в инициативата и им пожелаха здраве и нови интересни кадри в предстоящите издания на конкурса.

Фотоконкурсът „Плевен – град с история“ е част от годишния Календар за младежките дейности на Община Плевен и бе обявен по повод Световния ден на туризма – 27 септември. Целта на проявата е да се мотивират учениците да откриват, изследват и пресъздават творчески историческото и културно наследство на Плевен.

На първо място в първи гимназиален етап е отличена снимката на Емилия Ценкова – ученичка в 10 в клас в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Плевен. Второто място е за Далия Михайлова – ученичка в 10 в клас също в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“.

Сред участниците във втори гимназиален етап на първо място е класирана снимката на Божидара Воденичарова – ученичка в 12 клас в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“. Втората награда е за Вяра Вълчановска – ученичка в 11 а клас в МГ „Гео Милев“, на трето - Денислава Богданова, ученичка в 12 в клас в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“.

Компетентното жури определи и две поощрителни награди - Дарослава Цветкова – ученичка в 12 клас в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ и Никола Георгиев – ученик в 12 клас в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“.

Изложба с отличените снимки е подредена във фоайето на зала „Катя Попова“.

Още: Военно формирование в Плевен отбеляза 75 години от създаването си

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес