Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Областният управител на Плевен разпореди извънредни мерки заради коронавируса

09 март 2020, 11:51 часа • 4642 прочитания

Извънредни мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса разпореди със своя заповед от тази сутрин плевенският областен управител Мирослав Петров. До второ нареждане в региона се преустановяват учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и другите обучителни институции. Затварят се детските ясли и градини. Спират се детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения. Преустановяват се всички масови мероприятия.

Областният управител разпорежда още на кметовете на общини и на органите на МВР да оказват пълно съдействие, като създадат организация за осъществяването на контрол при изпълнение на разпоредените мерки по заповедите на Министъра на здравеопазването. Органите на МВР и ТД „Национална сигурност“ да използват своите сили срещу спекулата и възникването на спекула.

Изпълнението на заповедта се възлага на Регионалната здравна инспекция в Плевен, ръководителите на лечебни заведения, кметовете на общини и на директорите на ОД МВР и РД НС.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес