Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И в град Левски тръгнаха на протест заради лошото качество на водата

09 септември 2019, 09:18 часа • 2769 прочитания

Палатков лагер пред местното ВиК се заканват да опънат жители на град Левски. Причината – калната вода, която тече от чешмите в града.

Павлина Георгиева, една от протестиращите, е категорична, че от 6 години периодично в Левски водата става негодна за консумация. Основният проблем е цялата ВиК мрежа и източникът, от който ползваме вода, вярва Павлина. Тя представи и какви са исканията – намеса на държавата, ако се налага субсидия за местното ВиК, както и да се уточни какъв точно е проблемът. Това е геноцид – пускате чисто пране в пералнята, излиза мръсно, възмути се един от протестиращите.

Кметът на града Любка Александрова обясни пред Нова телевизия, че години наред "биела камбаната" за старата ВиК мрежа. През периода 2013 – 2014 година Община Левски разработила проект за пречиствателна станция, но през 2015 година държавата отказала финансиране на проекта.

От ВиК обясниха, че имало замътняване на един от кладенците и признаха, че за да се подмени ВиК мрежата – 100 километра, трябват "немалко пари".

Проблем с водата има и в община Своге - вижте какъв в този материал!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес