Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ – Плевен номинира седем кандидати за кмет на градa

25 юли 2019, 21:30 часа • 14078 прочитания

Седем кандидати за кмет на Плевен в предстоящите местни избори номинира тази вечер общинското събрание на ГЕРБ в областния град. Сред тях са областният управител на Плевен Мирослав Петров, председателят на плевенския Общински съвет Мартин Митев, зам.-председателят на местния парламент Петя Василева, общинските съветници от групата на ГЕРБ Владислав Монов, Йордан Грижов и Дарин Ангелов. Седмият номиниран е Александър Николов.  

Интересът към събранието за номинациите на кандидат-кметове и кандидат общински съветници се оказа голям. Зала „Плевен” на областната администрация се напълни със стотици членове и симпатизанти на управляващата партия.

Събранието започна с очаквана новина. Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщи, че досегашният областен координатор на партията в Плевен – депутатът Владислав Николов, повече няма да изпълнява тези функции.

Причината е незадоволителните изборни резултати на ГЕРБ в региона и допуснатото разделeние на лагери в местната структура на партията. Новият областен координатор е областният управител Мирослав Петров.

При гласуването за всеки от номинираните за кандидати на ГЕРБ в кметските избори в Плевен най-много гласове събра Йордан Грижов – 233 души го подкрепиха. На второ и трето място са Мартин Митев – с 209 гласа, и Петя Василева – със 179 гласа. Най-слаба подкрепа получи Александър Николов – с 28 гласа.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес