Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП издигна генерал за кметския стол в Червен бряг

27 август 2019, 10:49 часа • 11287 прочитания

Областният съвет на БСП в Плевен издигна за кандидат-градоначалник в Червен бряг на предстоящите местни избори о.р. ген. Петър Петров. Генералът бе основен участник в решаването на проблемите  с мостовете при Горник и Чомаковци, заради които 6 селища в община Червен бряг на практика останаха откъснати от света. Ген. Петров оглави инициативния комитет на протестиращите жители в района и изведе протестите до успешен край.

„Той доказа, че е човек със силно изразена гражданска позиция и чувство за справедливост“, мотивира решението си Областният съвет на БСП.

Ген. Петър Петров е възпитаник на ВНВУ „Васил Левски“. Завършил е мотострелкови команден профил. Има научна степен „доктор“ по специалността „Организация и управление на въоръжени сили“. Защитил е магистърска степен по военни науки към кралския колеж на Лондонския университет.

Военната му кариера е минала през командни длъжности в 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово, в Многонационална бригада „Югоизточна Европа“ и във 2-ра Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора. Бил е помощник-началник на щаба по цивилно-военното сътрудничество и партньорство в командването на съвместните сили на НАТО в Брунсум /Холандия/. Преди да се пенсионира през 2015 г. е бил главен инспектор на Министерството на отбраната.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес