Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безплатен интернет вече може да се ползва в централната зона и около гарата в Плевен

13 май 2019, 15:55 часа • 8294 прочитания

Жителите и гостите на Плевен от днес могат да ползват безплатен високоскоростен безжичен интернет в централната зона на града и около ж.п. гарата. Wi-Fi-устройства са монтирани в 11 точки.

Устройствата осигуряват безплатен достъп до глобалната мрежа в Градската градина, около Водната каскада, на площад „Стефан Стамболов” около театър „Иван Радоев”, в къщата-музей „Цар Освободител Александър II”, в района на автогарата и в градинката пред ж.п. гарата.

Като бонус фирмата изпълнител на мрежата е монтирала Wi-Fi-устройство и до градинката пред входа на Медицинския университет в града. Това съобщи зам.-кметът на Плевен Стефан Милев.

„Тестовият период за работата на мрежата вече изтече. Само в една от 11-е точки, в които са поставени Wi-Fi-устройства – тази при театъра, ще трябва да се сложи по-мощна антена. Останалите устройства работят нормално“, поясни Милев.

Той припомни, че Община Плевен е кандидатствала по европейската програма за осигуряване на безплатен интернет достъп. Спечелила е финансиране до 15 000 евро и системата вече е изградена.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес