Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във воден режим Перник може да изкара до април, обясни кметът Станислав Владимиров

23 януари 2020, 09:30 часа • 3373 прочитания

Един кмет няма място на протеста, но е нормално хората да са гневни. Тук имаме обективно несвършена работа. Разчитаме в този воден режим да имаме вода до април. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров по повод недоволството, което перничани готвят, заради водното бедствие.

Живея в квартал "Твърди ливади". Къпем малкото си дете с вода от чешмата. Като всички перничани, справяме се. Зареждаме се с вода, коментира градоначалникът.

По думите му повечето заведения за обществено хранене, които имат възможност, имат хидрофобни системи, други ползват бидони. Риск няма как да няма. Този риск от санитарно-хигиенна гледна точка стои във всеки един момент, заяви Владимиров. Поръчани са химически тоалетни, ще поискаме и от държавата помощ в тази посока, тъй като общината не може да се справи, стана ясно още от думите на кмета.

Разчитаме в този воден режим да имаме вода до април месец, разчитайки на ВиК дружеството, каза още кметът. 

Министерски съвет има готовност да изгради съоръжението за 45 дни (става дума за връзката от язовир "Белмекен", която да осигури вода на Перник, без да се нарушава водоподаването към София - бел. ред.), припомни градоначалникът. Кметът не пожела да влиза в политическа реторика по отношение на вота на недоверие на БСП заради водната криза, тъй като посочи, че сега в момента той трябва да преведе Перник през тази ситуация.

Още за водната криза вижте в тези материали.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес