Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Различни версии за убийството на Татяна Стоянова

13 януари 2015, 13:11 часа • 44401 прочитания

Жилището на убитата Татяна Стоянова, дясната ръка на кмета на Пазарджик, се намира в луксозна кооперация в центъра на града. Сградата е построена върху общински терен, съобщи БЛИЦ.

До миналата година мястото е било запустял общински имот със стара кирпичена сграда. Допреди години тя е била отдавана от „Жилфонд” под наем на социално-слаби семейства.

Много бързо на това място се вдигна тази лъскава кооперация, в която с още няколко семейства живее и шефката на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова.

Възможно е майка ѝ Марияна, която е шеф на „Жилфонд”, да е помогнала на дъщеря си да се сдобие с имота. Това разкри пред БЛИЦ служител на администрацията в областния град. Не е ясно как и с какви пари общинският имот е бил купен и кои са съседите на Татяна.

"Искам да ви уверя, че Татяна беше изключително професионално подготвен човек и изключвам като причина убийството да е свързано с нейната работа", каза на пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов.

По думите му Стоянова е застреляна с повече от пет куршума. Татяна Стоянова беше обикновен общински служител с малко по-важни функции. Тя никога не е била решаващ фактор, а просто координираше дейността на всички звена и движеше комуникацията на Общината с медиите, посочи още Попов.

Припомняме, че младата жена, дясна ръка на градоначалника Тодор Попов, бе застреляна показно пред гаража си с букет в ръка, докато се е връщала от работа. Там с колеги е празнувала имения си ден.

Все по-далечна и по-малко вероятна като версия за убийството остава лична любовна драма. Започват да се нищят икономически истории. Ще се проверяват всички сделки на общината, до които е имала достъп Татяна. Запознати припомниха, че няколко пъти Върховният съд е връщал сделки за продажби на общински имоти в града.

Тук са намесени икономически интереси, смятат запознати с трагичната история.

Според полицията в района на убийството е имало три охранителни камери и записите от тях се преглеждат. Предстои и аутопсия, ясно е, че в тялото на Стоянова са намерени шест куршума.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес