Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пазарджик се сдоби с още един репатриращ автомобил

12 август 2018, 17:18 часа • 2525 прочитания

Още един репатриращ автомобил ще събира неправилно паркираните коли в града от 13 август. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пазарджик от фирмата, обслужваща „Синята зона“ в Пазарджик. До този момент в града работи само един оборудван за тази дейност автомобил, но макар, че вдига голям брой коли дневно не може да се справя със събирането на всички неправилно паркирани автомобили в областния център.

Особено внимание ще бъде обърнато на местата, за които най-често постъпват жалби и оплаквания за неправилно паркирани автомобили, които затрудняват движението и създават предпоставки за инциденти. По договор „паяците“ в Пазарджик трябва да са общо два на брой. До края на месец август за засилване на обществения ред ще бъде пуснат в експлоатация и третият репатриращ автомобил.

От 13 август работното време на „Синя зона“ ще бъде до 19.00 часа, така както е обявено на всички табели на местата за кратковременно паркиране. До момента „скоби“ на неправилно паркираните автомобили в „Синя зона“ се слагаха до 17.00 часа. След 19.00 часа блокираните със скоба автомобили ще бъдат извозвани на специализирания паркинг на ул. „Пловдивска“. Работното време на паркинга е до 22.00 часа.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес