Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Пазарджик възобновява поливните системи в града

17 октомври 2024, 14:11 часа • 325 прочитания

Кметът на Община Пазарджик Петър Куленски обяви завършването на нови поливни системи на ключови кръгови движения в града, включително кръговото при Елбрус и това при парка на Минералната баня. В момента се обновява изцяло и кръговото на Пловдивска, което ще бъде с изцяло нова визия и озеленяване.

През пролетта бяха възстановени и пуснати в експлоатация неработещи поливни системи в различни части на града, като парка до болница "Здраве", парка до Минералната баня и парка срещу сградата на Община Пазарджик. Работата по изграждането и възстановяването на поливните системи продължава и в други точки на града.

„Зелените пространства на Пазарджик са лицето на нашия град. Те трябва да бъдат изрядно поддържани и да се отличават с обновена и по-красива визия,“ заяви кметът Куленски. „Започнахме с почистването и възстановяването на шадраваните в града и сега продължаваме с поливните системи, като целим да съживим всички зелени площи.“

Тези инициативи са част от по-широка стратегия за подобряване на градската среда, която има за цел да повиши качеството на живот в Пазарджик. „Грижата за зелените пространства е пряко свързана не само с реда в града, но и с това как жителите възприемат средата, в която живеят. Вярвам, че новите зелени системи ще допринесат за уют и спокойствие в нашия град,“ допълни Куленски.

Общината планира продължаването на тези дейности и през следващите месеци, като ще акцентира върху още по-задълбочено обновяване на градските зелени пространства.

Още: Стартира първата в Пазарджик Бизнес академия за стартиращи предприемачи

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес