Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившият кмет на Панагюрище Никола Белишки си изпусна нервите на работа: Въпрос на възпитание (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 11:21 часа • 378 прочитания

Бившият кмет на Панагюрище Никола Белишки си изпусна нервите по време на заседание на комисия към местния парламент. Това става ясно от кадри, разпространени от общинския съветник от ПП-ДБ Павел Хрисков в социалните мрежи.

Става въпрос за разправия по време на заседание на Комисията по териториално и селищно устройство към общинския съвет от 7 октомври. 

Напрежението възниква между Белишки, който загуби последните местни избори и сега е общински съветник от ГЕРБ - и председателя на комисията Пенка Пиперкова от БСП. ОЩЕ: Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

Разправията

От кадрите, разпространени в социалната мрежа, се вижда, че Белишки се опитва да направи процедурно предложение, но с председателката на комисията постоянно се прекъсват и той губи търпение.

"Няма да се съобразявам тук с капризите на някого", казва Белишки и става, за да напусне заседанието.  

Пенка Пиперкова обаче го обвинява, че на всяка комисия се държи по този начин и го призовава да си даде предложението. 

Той пък хвърля куп листа пред лицето ѝ, а тя прави коментар, че Белишки "събира от девет дерета вода". Пиперкова възклива с възмущение, което още повече ядосва Белишки, който й прави забележка така да реагира на съпруга и децата си. 

Видеото е прекъснато и не става ясно как е продължил конфликтът между тях.

Последиците: и двамата са виновни

За скандала между двамата е сезиран и председателят на общинския съвет в Панагюрище Иван Лалов (БСП). До него е подаден сигнал за нередност от общинския съветник Павел Хрисков, разпространил кадрите 

Председателят на местния парламент уверява в отговора си, че е направил устна забележка на участниците в словесната престрелка, като е отбелязал, че не одобрява поведението им.

„За съжаление, г-н Белишки, като бивш депутат и дългогодишен управленец, е възможно да се е уморил от проддържането на ниво, възможно е да е бил под силен психологически натиск по лични причини, но това не може да е оправдание за толериране на такова държание, защото това е пример за всички съветници, общинската администрация, жители на общината и най-вече нашите деца“, казва авторът на сигнала Павел Хрисков.

В тази връзка председателят на местния парламент прави забележка и на съветника от ПП-ДБ да се въздържа от изказване на предположения за психическото, здравословното и емоционалното състояние на негови колеги от Общинския съвет. ОЩЕ: Окончателно: ВАС касира изборите за кмет в Панагюрище

Заплахи

През това време Хрисков, който огласява случая и подава сигнал за нередност, обаче става обект на заплахи от сина на Никола Белишки в социалните мрежи. 

Под видеото, което той разпространява, синът на Белишки - Иван, отправя заплахи към общинския съветник. "Ти отдавна плачеш за шамари", пише той.

Днес коментарите под публикацията са изтрити, но скрийншоти все още има. ОЩЕ: Нов сигнал за заплахи от сина на бившия кмет на Панагюрище

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес