Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Що е маке, ‘се е юнак. И кандидат за президент!

24 април 2024, 15:31 часа • 4271 прочитания

Впечатляваща навалица от кандидат-президенти виждаме по изборите в Скопие. Рекорден брой – цели седем са се кандидатирали за поста. Още: Официално: Седем кандидати за президент на РСМ ще се явят на изборите

Наред със сегашния държавен глава Стево Пендаровски в списъка са още Гордана Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ, Стевчо Якимовски от ГРОМ, Буяр Османи ДСИ, Биляна Ванковска от Левицата, Арбан Таравари от коалицията на албанските опозиционни партии „Заслужава си” и Максим Димитриевски от ЗНАМ. Първите двама вероятно ще отидат на втори тур, останалите просто ще си впишат в укипедиите, че са били кандидати за президенти.

Колаж БГНЕС

Братята край Вардаро научиха по трудния начин, че има само един път към членството на СРМ в Европейския съюз и той минава през промените в Конституцията, свързани с българското малцинство. Тази тема беше и сред основните в предизборната кампания. Но колкото и да нямаме повод за оптимизъм, вероятно който и да спечели, ще бъде принуден от обстоятелствата да постъпи правилно. Още: България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Ние търпеливо ще изчакаме, защото тези промени ни засягат. Те са свързани с онези корени, за които не се изморяваме да говорим десетилетия наред.

Впрочем, броят на македонските кандидат-президенти без съмнение доказва тези корени. Що е маке, ‘се е юнак! Всичко си е като нашенско, не ли?

Автор: Евелина Гечева

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес