Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Очаква ни озъбен, свиреп вариант на упражняване на власт

17 юни 2024, 22:05 часа • 4314 прочитания

Дипломатът Илиян Василев прогнозира в свой коментар във Фейсбук, че "Борисов и Пеевски минават към преобличане на корупционно-олигархичен модел - директно към турбопопулизъм и вариант на двойници на "промени", "европеизъм" и "атлантизъм". България ще премине от етапа на неуспялата Промяна към Голямата Подмяна".

"Ще направят и тяхна "съдебна реформа" - очакват КС да отхвърли значителна част от направените промени, за да им спести необходимостта от тотална подмяна", смята Василев.

"През цялото време ще търсят съюзници в ПП-ДБ - мними или отдавна компрометирани - като Москов. Борисов от сутрин до вечер ще обяснява че реализира идеите на Христо Иванов.

Същото е и с еврозоната и Шенген - медиен турбофолк и обвиняване на ПП-ДБ за всички злини на света. Защото нито Шенген ще видим, нито Еврозона - не могат да си сменят козината - корупцията е единственото лепило, което ги държи заедно. С това ниво на корупция и егоизъм - разбирай кражби - те не могат да произведат нито обществен консенсус, нито да купят мълчанието на Европейските институции и САЩ", пише още дипломатът.

Още: Илиян Василев: Забавянето на реакцията в ПП и ДСБ е контрапродуктивно

"И собствен фейк вариант на борба с корупцията ще произведат като започнат "борба" с избрани от тях нарочени бизнесмени - както вече са го направили - помните нали - Цветан Василев, Васил Божков, Арабаджиеви, Миньо Стайков - но по нови издания. Не изключвам да ви обяснят как Иво Прокопиев отново е върхът на корупцията.

Озъбен, свиреп вариант на упражняване на власт - това ни очаква", обобщава Василев.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес