Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Волейболистите пристигнаха в Лондон

21 юли 2012, 14:41 часа • 729 прочитания

Националният отбор по волейбол пристигна в олимпийското градче в Лондон.

Тимът ни се подготвяше една седмица на лагер в белгийския град Маасейк в базата на Иошко. Вчера следобед групата от 12 състезатели направи и една тонизираща тренировка в британската столица, а днес или утре ще изиграе и една контролна среща с настоящия олимпийски шампион САЩ.

В Лондон момчетата на Найден Найденов ще изиграят и контрола с Бразилия, като Селесао се очаква да пристигне днес. Два дни по-късно - в деня на откриването на Игрите -27 юли, волейболистите ни ще проведат и още една приятелска среща с тима на Русия.

"Лагерът в Белгия ни се отрази много добре, получихме търсеното спокойствие. Вече сме в олимпийското село, обстановката тук е като на Олимпиада, много емоции и целият свят на едно място", коментира пред "7 дни спорт" либерото на представителния ни тим Теодор Салпаров.

"Американците си изтъкнаха някакви техни причини и контролата, която трябваше да играем днес, пропадна. Не искали да играят с нас", разкри Салпаров. България е в група "А" на игрите в Лондон заедно с отборите на Великобритания, Аржентина, Австралия, Полша и Италия. Българите дават старта на волейболните сблъсъци на 29 юли от 11.30 часа срещу отбора домакин Великобритания.
"Всички отбори са добри, може би най-слабите ни съперници са Великобритания и Австралия, но на такива големи форуми винаги стават изненади,така че ние трябва да си свършим добре работата. Надявам се още в първия мач бързо да победим домакините", допълни Салпаров.

Редактор: Иво Георгиев

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес