Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камерън призова лондончани да се върнат в Лондон

03 август 2012, 08:05 часа • 2219 прочитания

Британският премиер Дейвид Камерън призова лондончани "да се върнат в столицата за да пазаруват в бутиците, ресторантите и навсякъде" след многобройни оплаквания на търговците от липса на приходи по време на Олимпиадата, предаде БГНЕС.

Дори и да няма още официални оценки на случващото се в Лондон, хотелиери, ресторантьори, директори на театри и управители на магазини са почти единодушни в оплакванията си от спад в активността на купувачите. В медиите дори се заговори за "призрачен град".

Властите са обвинявани, че са наплашили туристи и лондончани чрез предсказанията си за чудовищни задръствания заради Олимпиадата.

"Мисля, че предупреждението, което отправихме, за да избегнем задръстванията, беше важно, но сега хората могат да започнат да се връщат в столицата, да посещават магазините, ресторантите и изобщо всичко", добави той.

Министър-председателят защити предупрежденията на властите /да се избягва центъра на града, да не се претоварва метрото, лондончани да се прибират от работа в къщи и др.под./ Според него трафикът в метрото е нараснал "между 5 и 10%".

Според Дейвид Камерън "в събота и неделя, ще има 200 000 души на олимпийски събития".

Министър-председателят изтъкна отново убеждението си, че Олимпийските игри са отлична витрина за привличане на бизнеса, като даде за пример предстоящите снимки на филм на Уорнър Брос /Warner Bros./ с участието на Том Круз в Обединеното кралство.

Редактор: Сияна Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес