Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникална етно поп рок група изгрява на българската музикална сцена

22 февруари 2016, 16:53 часа • 21565 прочитания

Единствена по рода си, българска, различна и симпатична - група ETNOTIX ще направи своята официална премира пред публика на 7 април в SOFIA LIVE CLUB, с начало 20.00ч.

Четири млади и талантливи момичета с гъдулки, соло китарист, перкусионист и певица ще замесят неповторима комбинация от етно, поп и рок звучене в първия специален, клубен концерт на групата. В програмата на събитието артистите ще заложат на авторска музика, голяма част от която на фолклорна основа. Няма да липсва и етно-танго, а за феновете на “по-твърдото и агресивно” звучене ETNOTIX ще изпълнят и няколко световно известни рок парчета на четири гъдулки.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на ETNOTIX е от младите за младите. Седемте музиканти на сцената ще ни преведат с лекота “от минало към бъдеще”, държейки се здраво за българския фолклор, протягайки се към бъдещето смело и с въображение.

Млади и чаровни, ETNOTIX вече нямат търпение да представят пред публика своята пъстра и нетрадиционна музикална физиономия. Част от заглавията на авторските им парчета са “Щипка сол”, “Следвай ме” и “Някъде на Изток”.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес